Top Ribbon
1 EUR = TL
Weer Alanya Camera's Alanya

BISTRO FLOYD

"Echt Hollands" trefpunt in Alanya…


Al meer dan 23 jaar kunnen Nederlandse vakantiegangers en residenten zich bij ons een beetje “thuis” voelen.


In 1990 kwam Fuat Kiliç (beter bekend als Floyd), tijdens zijn vakantie in het Turkse Alanya, op het idee om een Hollands eetcafé te openen. Er waren toentertijd al veel Nederlandse toeristen in Alanya, maar er was geen restaurant of  barretje waar zij zich een beetje thuis zouden kunnen voelen. 


Zelf van Turkse afkomst maar al twintig jaar wonende te Amsterdam, zag Floyd de ideale mogelijkheid om weer in zijn geboorteland te kunnen wonen; hij zou zijn hobby kunnen uitoefenen met het openen van een horecabedrijf én tevens een beetje Nederlandse gezelligheid in het Turkse Alanya creëren… 


In datzelfde jaar (1990), opende hij een klein bistrootje in een zijstraat vlakbij het Cleopatrastrand en richtte zich volledig op Nederlandse vakantiegangers. Balletje gehakt, kroketje, Hollandse koffie, enz…
Het kleine bistrootje kreeg de toepasselijke naam: BISTRO KLEIN HUIS.Al snel werd de Bistro een thuisbasis voor vele Nederlandse vakantiegangers. Iedereen had het over ‘Floyd’ en zijn  Douwe Egberts koffie en lekkere satésaus die uit Nederland werd gehaald …


Hollandse feestdagen zoals Koninginnedag werd uitgebreid gevierd en tijdens voetbalwedstrijden kon men met het Nederlands commentaar van de wereldomroep-radio de beelden op de Turkse tv volgen.     


Beetje bij beetje groeide het kleine bistrootje uit tot een grote bistro en in 1998 besloot Floyd, samen met zijn vrouw Leonie, te verhuizen naar een groter pand om aldaar een grotere 'BISTRO FLOYD' én een echt Hollands bruin Café genaamd 'DE KROEG' te openen.


Aldus BISTRO FLOYD & DE KROEG
In 2005, na zeven fijne seizoenen Bistro Floyd & De Kroeg werd er wederom van locatie gewisseld. Deze grotere Bistro was jarenlang een middelpunt aan de hoofdstraat van Alanya.Deze derde versie van Bistro Floyd bestond uit maarliefst vier verdiepingen.
Het eetcafé, de biljart-afdeling maar ook het makelaarskantoor én een beheermaatschappij waren allemaal te vinden in dit ene pand.


Eind 2012 besloten Floyd en Leonie om nog één keer te verhuizen.
Het ideaal was een vrijstaand pand (geen bovenburen waar rekening mee gehouden moet worden), een grotere buitenruimte aangezien alle zomergasten heerlijk buiten willen zitten én een andere straat.
De hoofdstraat is de laatste jaren erg druk geworden met verkeer en vooraal in het hoogseizoen is er veel stof én geluidsoverlast door het verkeer.
Het is gelukt om een geweldige nieuwe locatie te vinden voor de bistro.
Een monumentaal, oud Turks huis met een groot terras én tuin gelegen in een gezellige straat middenin het centrum, wordt de aankomende jaren het "tweede huis" van Floyd en Leonie én van alle Bistro Floyd gasten.BISTRO FLOYD  is een gezellig eetcafé. Naast de gewone menukaart met heerlijke gerechten zoals een malse biefstuk met gebakken champignons en aardappels, Frikandel- en Kroketschotels, pannenkoeken, Shoarma en lekkere schnitzels, kan men ook kiezen voor  7 verschillende drie gangen menu's. De prijs van dit keuze menu is 38 Turkse Lira.


Uiteraard worden er ook typisch Turkse gerechten geserveerd.
Bij Bistro Floyd kunt u op elk moment van de dag alles van de kaart bestellen. Zin in een pannenkoek of een broodje kroket?
Bij ons kan men zelfs in de avonduren komen ontbijten…

Vergeet vooral niet om een spaarkaart te vragen.
Bij besteding van 100 euro één drie gangen menu GRATIS. Deze kaarten blijven altijd geldig (ook andere jaren) en u mag ze ook aan iemand anders afgeven. Een volle kaart graag voordat u uw GRATIS menu bestelt aan de ober tonen.


Vanaf eind september tot eind juni kan men elke zondag komen brunchen. Van 11 tot 14 uur kunt u keuze maken uit meer dan honderd heerlijke gerechten. Drankjes zoals, koffie, thee, sapjes en zelfs wijn zijn inbegrepen.
Achter de Bistro in de grote tuin is een speciaal paviljoen gebouwd voor deze brunchdagen.


Prijs: 65 Turkse Lira


Mocht u precies willen weten op welke data men kan brunchen, meldt u dan via deze website aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
 


Via een grote satelliet- schotel ontvangen we alle Nederlandse tv-zenders en zenden dus ook alle belangrijke sportwedstrijden uit.


De Telegraaf kunt u altijd op ons terras komen lezen (kopje koffie erbij…).
Alhoewel de krant niet altijd dagelijks in Alanya aankomt kunt u bij Bistro Floyd tijdens uw vakantie toch altijd op de hoogte blijven van het nieuws; via de krant, het journaal of anders wireless internet.


BISTRO FLOYD, een écht Hollands trefpunt in Alanya.


Alanya is één van de mooiste bestemmingen in Turkije, bekend van de lange zandstranden en azuurblauwe zee. Steeds meer Nederlanders kiezen voor Turkije als vakantieland, en steeds meer Nederlanders komen jaarlijks terug naar Alanya én naar BISTRO FLOYD.  


U ook toch?


Er wordt op u gewacht door Floyd en Leonie  & het personeel


U vindt ons aan de Damlataşstraat 19, vlakbij de moskee in het centrum van Alanya.